Cloud vs Eigen Server – Kosten voor gebruik Software

Cloud versus Eigen Server – Kosten voor gebruik Software

Werken in de Cloud is toch veel duurder? Is dat wel zo?

 

Deze vraag leeft al jaren onder Opticiens, en als je alleen naar de kosten voor het gebruik van de software kijkt dan zou je dat ook denken. Echter wanneer je alles in overweging neemt wat er bij een goed functionerend systeem komt kijken is dit verschil bijna op te heffen. EyeFactory zocht het uit, leest u maar eens verder!

Wanneer men een Server in eigen beheer heeft, zijn er inderdaad minder maandelijkse kosten voor het gebruik van de software. Echter zoals elke opticien weet bestaat de prijs van een bril ook niet alleen uit de kostprijs van het montuur en de glazen.

Bij een bril neemt u hierin ook het gebruik van uw slijpapparatuur mee, of desgewenst de kosten om glazen vormgeslepen te ontvangen. De tijd die uw medewerker besteed aan het monteren, controleren en afleveren van dit stukje vakwerk zit ook in de prijs verdisconteerd. En dan hebben we het nog niet eens over uw winkel, reclame uitingen, een tasje of die brillenspray die u uit service erbij geeft!

 

Zo ook bij een Server in eigen beheer. De stroomkosten die deze machine verbruikt wordt vaak niet meegeteld. Eveneens de aanschaf van de server zelf, welke vaak over 5 jaar afgeschreven word, en een Server licentie welke aangeschaft moet worden.

In 2018 is er onderzoek naar gedaan naar de voordelen/nadelen en kosten van beide manieren van werken voor een winkel.

Men nam hier in ogenschouw de gemiddelde kosten van aanschaf, afschrijving, stroomverbruik en aanvullende licenties voor onderhoud en gebruik van een helpdesk bij een server in eigen beheer. Deze werden weggestreept tegen werken in de Cloud met een programma, en hieruit bleek dat werken in de Cloud veelal zelfs goedkoper is!

 

Cloud Software van EyeFactory ontzorgt!

Het grootste voordeel van werken in de Cloud is namelijk dat alles uit handen word genomen voor de ondernemer. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Updates
 • Laatste innovaties
 • Stroomverbruik server
 • Investeringen in Server Hardware
 • AVG protocollen

 

Nog niet overtuigd?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een demo, of laat ons een analyse maken voor uw winkel.

 

 

Cloud ontzorgt

Thuislevering Contactlenzen via EyeStore

Update 7 april

De optie voor thuislevering kan nu ook worden gebruikt voor de contactlensbestellingen bij COOPER VISION /ALCON/ MENICON en ERCON

Be Social: Share and Like

Thuislevering Contactlenzen via EyeStore

Gezien het stijgende aantal thuisleveringen is er met spoed door onze ontwikkelaars in samenwerking met CooperVision gewerkt aan een extra koppeling in EyeStore. Vanaf heden is er bij de directe bestelling van lenzen bij CooperVision de mogelijkheid om de lenzen rechtstreeks te laten bezorgen bij de consument.

Hoe maak ik gebruik van deze optie?
Na de selectie van de directe leveranciersbestelling in de lensorder verschijnt er nu een optie waarmee kan worden aangegeven dat de lenzen bezorgd dienen te worden op het adres van de klant.
Wanneer deze optie wordt aangevinkt dan wordt het adres van de klant meegestuurd in de bestelling bij de leverancier.
Onze ontwikkelaars hebben deze koppeling afgelopen weekend in een update verwerkt, en zoals u gewend bent in de “cloud” is deze dan ook meteen beschikbaar.

EyeShop gedurende Corona Crisis (Covid19)

 

EyeShop gedurende de Corona Crisis

De impact van het Corona Virus (COVIS19) gaat ook niet aan de optiek branche voorbij.

Daarom introduceren wij bij EyeStore de EyeShop. Een webshop welke wij tijdens deze periode gratis te beschikking stellen aan onze klanten.

Lees snel wat u hiervoor moet doen.

EyeStore, het beste optiek software programma in de markt!

Draadloze wifi pinautomaat VX680

VX 680 WiFi betaalautomaatNu ook draadloos betalen vanaf de pastafel met de VX680 PIN automaat. De automaat is te koppelen aan EyeStore. Hiermee is de kans op kasverschillen vele malen kleiner. Er is geen aparte telefoonlijn meer nodig om de PIN transacties te verwerken en het onderhoud en support wordt verzorgd door EyeFactory.

Kenmerken:

 • Draadloze (gekoppelde) betaalautomaat
 • Oplaadstation
 • Te gebruiken va elke werkplek, door EF ingesteld
 • Beveiligde draadloze router voor in u netwerk
 • Volledig geconfigureerde betaalautomaat
 • Contactloos pinnen
 • Service verloopt via EF geen extern contract nodig

 

Productspecificaties

VX 680 WiFi

Ondersteunt contactloos betalen Ja
Display 3.5“ en 240 x 320 pixels
Touchscreen Ja
Full-colour Ja
Afmetingen 172 x 86 x 63 mm (excl. safety shield)
Gewicht 479 gram
Processor 400 MHz
Geheugen 64 MB SDRAM en 128 MB Flash