Cloud vs Eigen Server – Kosten voor gebruik Software

Cloud versus Eigen Server – Kosten voor gebruik Software

Werken in de Cloud is toch veel duurder? Is dat wel zo?

 

Deze vraag leeft al jaren onder Opticiens, en als je alleen naar de kosten voor het gebruik van de software kijkt dan zou je dat ook denken. Echter wanneer je alles in overweging neemt wat er bij een goed functionerend systeem komt kijken is dit verschil bijna op te heffen. EyeFactory zocht het uit, leest u maar eens verder!

Wanneer men een Server in eigen beheer heeft, zijn er inderdaad minder maandelijkse kosten voor het gebruik van de software. Echter zoals elke opticien weet bestaat de prijs van een bril ook niet alleen uit de kostprijs van het montuur en de glazen.

Bij een bril neemt u hierin ook het gebruik van uw slijpapparatuur mee, of desgewenst de kosten om glazen vormgeslepen te ontvangen. De tijd die uw medewerker besteed aan het monteren, controleren en afleveren van dit stukje vakwerk zit ook in de prijs verdisconteerd. En dan hebben we het nog niet eens over uw winkel, reclame uitingen, een tasje of die brillenspray die u uit service erbij geeft!

 

Zo ook bij een Server in eigen beheer. De stroomkosten die deze machine verbruikt wordt vaak niet meegeteld. Eveneens de aanschaf van de server zelf, welke vaak over 5 jaar afgeschreven word, en een Server licentie welke aangeschaft moet worden.

In 2018 is er onderzoek naar gedaan naar de voordelen/nadelen en kosten van beide manieren van werken voor een winkel.

Men nam hier in ogenschouw de gemiddelde kosten van aanschaf, afschrijving, stroomverbruik en aanvullende licenties voor onderhoud en gebruik van een helpdesk bij een server in eigen beheer. Deze werden weggestreept tegen werken in de Cloud met een programma, en hieruit bleek dat werken in de Cloud veelal zelfs goedkoper is!

 

Cloud Software van EyeFactory ontzorgt!

Het grootste voordeel van werken in de Cloud is namelijk dat alles uit handen word genomen voor de ondernemer. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Updates
  • Laatste innovaties
  • Stroomverbruik server
  • Investeringen in Server Hardware
  • AVG protocollen

 

Nog niet overtuigd?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een demo, of laat ons een analyse maken voor uw winkel.

 

 

Cloud ontzorgt