EyeStore optiek software

EyeStore | 25 jaar kennis gebundeld in het beste optiekpakket van Europa

De Cloud oplossing van EyeFactory biedt zelfstandige opticiens enorme kansen. Nooit geen gedoe meer met updates of servers, maar gewoon lekker alles wat u nodig heeft online. Door dat EyeStore al meer dan 10 jaar trend zetter is in techniek en gebruiksgemak (8 jaar geleden al een Online agenda, 7 jaar geleden SMS van uit de klant kaart, de lijst is lang). Al deze ontwikkelingen geven u de mogelijkheid om weer lekker te kunnen ondernemen in plaats van bezig zijn met uw ICT problemen.

EyeStore software 2017

Waarom EyeStore in uw onderneming niet mag ontbreken

Personeelsmanager

Plan de inzetbaarheid van je werknemers. Registreer verlofdagen en ziektedagen. Direct gekoppeld aan de winkelagenda en de online agenda.

Werknemers-app

Een mobiele App die iedere werknemer direct inzicht geeft in zijn werkagenda, verlofdagen, ziektedagen, en winkelafspraken. Vraag verlof aan via de App of login in EyeStore via de App (2-weg authenticatie)

Werkplaats integratie

Stuur direct je slijpautomaat aan, plan je productie, voorkom slijpfouten, krijg inzicht in je werkplaatsproductie, stuur automatische triggers aan (zoals orderstatus)

Actie-triggers

Stuur processen automatisch aan na een ingestelde handeling. Stuur bijvoorbeeld een klantenmail (uw bril ligt klaar) nadat de orderstatus op afgewerkt wordt gezet of print automatisch een bon als de glazen worden binnen gemeld.

Zorgmail platform

Stuur beveiligde mail via het zorgmail protocol naar medici zoals huisartsen en oogartsen. Let op: medische informatie valt onder de NEN7510 norm.

Loyaliteitsmodule

Via het EyeMessage systeem worden uw klanten volledig geautomatiseerd aangeschreven volgens de 4 jaar cyclus, zowel per DM kaart, e-mail, SMS als brief. Elke communicatie actie is direct zichtbaar op klantniveau.

Resultaat analyse

Alle marketingacties worden geregistreerd en de resultaten gemeten. Niet alleen de conversie naar verkoop maar ook de conversie naar bezoek. Meet hoe succesvol uw verkoopteam is.

Winkelstatistieken

Waar kom de omzet vandaan, hoe is deze opgebouwd en waar vallen de gaten? Bekijk de omloopsnelheid en stuur bij aan de hand van cijfers.

Geo-mapping

Breng uw verzorgingsgebied grafisch in kaart via Google Maps kaarten. Bekijk op iedere doorsnede uit welk gebied uw klanten komen of waar nog extra omzet te halen is. Gebruik deze kennis voor het inzetten van klantwerving via bijvoorbeeld Jill Marketing.

Datascreening

Welke klanten zijn overleden en welke klanten zijn verhuisd? Via een wekelijkse check bij onze partner met de grootste consumentendatabase van Nederland worden deze data inzichtelijk. Verwerk automatisch alle mutaties zodat je database altijd up-to-date is.

Quick-Scan app

Bruikbaar op ieder mobiel device; scan de QR code op je klantkaart, daarna een document of foto en leg deze met 1 druk op de knop vast achter de klantkaart. Ideaal voor vastleggen van doorverwijzingen, pasfoto’s, werkgeversverklaringen etc. Meer…

Acousoft audicien integratie

EyeStore biedt een volledige audicien oplossing door middel van koppeling met het audicien pakket van Acousoft. Het beste uit 2 werelden voor combinatiebedrijven van optiek en audicien.

Je afzetgebied in kaart met EyeStore Geo mapping

  • EyeStore - Afzetgebied Geomapping

Sturen op basis van cijfers

Waar komen je klanten vandaan? Waar verkoop je de meeste zonnebrillen? In welke woonwijk heb ik veel klanten? Allemaal vragen die zich vaak lastig laten beantwoorden of die alleen via tabellen uit je softwareprogramma komen.

EyeFactory heeft het afgelopen jaar hard gewerkt om alle postcodegebieden van Nederland samen met alle straten binnen EyeStore te digitaliseren. Daarom bieden we de opticiens nu de unieke mogelijkheid om elke omzetdoorsnede grafisch te plotten binnen het afzetgebied. We noemen dit Geo-mapping. Met deze tool zie je in één oogopslag waar je omzet vandaan komt, waar je goed scoort of waar je slecht scoort. Vaak weet een ondernemer wel waar de “betere” wijken in zijn afzetgebied zijn, maar scoor je daar met een bepaald product wel goed? Met de Geo-mapping module van EyeStore is dit direct gevisualiseerd binnen het afzetgebied. Sinds de introductie 3 maanden geleden krijgen we hierover veel enthousiaste reacties.
Sturen op basis van cijfers en inzicht wordt steeds belangrijker.

EyeFactory optiek software

Goede winkelautomatisering draagt er toe bij dat uw winkel optimaal functioneert. EyeFactory biedt al meer dan 30 jaar winkelautomatisering voor de zelfstandige opticien. Door de jarenlange ervaring kunnen wij een passende oplossing bieden voor jouw onderneming.

Met EyeStore heeft u een uniek concept in huis wat draait om UW klanten en de resultaten van uw onderneming. It’s So Simple

EyeStore Online Agenda

De kracht van onze online agenda

Hoe druk wilt u het hebben, en wanneer? Dat is de kracht van onze online agenda. Klanten maken zelf afspraken maar u beheert de agenda. Afspraken zijn per soort/type te specificeren in tijd. De volledige personeelsplanning met contracturen is hierin geïntegreerd. Tijdbesparend en het voorkomt dubbel werk en onjuiste afspraken. Dat noemen wij optimaal gebruik maken van uw automatisering!

Bevestiging via email en SMS

Wanneer een consument een afspraak heeft gemaakt (uiteraard zijn alleen de beschikbare data en tijden zichtbaar) krijgt hij een email wanneer de winkel de afspraak heeft geaccordeerd. Deze mail beval een Outlook agenda link zodat deze direcht in de eigen prive agenda (of mobiele telefoon) kan worden ingelezen.

Automatische afspraak herinnering via SMS

Hoe vaak gebeurt het niet? Een consument vergeet zijn controleafspraak. Met de automatische SMS herinnering is dit verleden tijd.

Via een instelbare tijd krijgt de consument 1 of 2 uur van tevoren een herinnerings-SMS. In de EyeStore agenda configuratie is deze functionaliteit aanwezig.

EyeConnect

In de optiekmarkt zijn veel leveranciers van meetinstrumenten actief. Door de grote verscheidenheid aan apparatuur komen er veel verschillende apparaten voor bij opticiens.

Om al deze apparaten te kunnen integreren met de klantendatabase heeft EyeFactory een slimme box ontwikkeld. Dit stukje elektronica zorgt samen met intelligente software voor een instrumenten-koppeling. Gebruikersvriendelijke en efficiënte data-uitwisseling van gegevens tussen verschillende programma’s en apparatuur.

Efficiënt meten

Het dubbel invoeren van gegevens is frustrerend en kan leiden tot fouten. Met behulp van de Eye-See-Box en EyeConnect behoort dit tot het verleden. De slimme software van EyeFactory constateert volledig automatisch of er gegevens worden uitgewisseld, vangt deze dan op en zet ze klaar in een tabel om aan de klant te koppelen.

Interesse? neem dan contact op met ons voor meer informatie.

EyeStore EyeConnect refractie koppeling

Gekoppelde pinterminal

De pinautomaten van CCV zijn de enige gecertificeerde automaten voor elektronische betalingstransacties in de Retail. De EMV standaard zal binnen enkele jaren de betaalstandaard worden. Door gebruik te maken van de unieke koppeling vanuit het EyeStore datacentrum kan EyeFactory als enige in de optiek een pin-koppeling leveren over elke internet verbinding.

Gebruikersgemak

Het pinapparaat wordt direct gekoppeld aan uw netwerk. Vanuit het afrekenscherm wordt het bedrag doorgestuurd naar de pinautomaat. Een invoerterminal is dus nier meer nodig. De kans op fouten wordt hiermee dus gereduceerd naar nul. Snel, stabiel en gebruikersvriendelijk. De Pinautomaten die wij leveren zijn uitgerust met Full Colour Touch Screen en dankzij de nieuwste NFC technologie is het mogelijk om contactloos te betalen. Met deze Pinautomaat bent u klaar voor de toekomst.

Statistieken

Met het geïntegreerde uitgebreide statistieken dashboard kunt u de onderneming peilen op cijfers. Vergelijk de prestaties van uw onderneming met die van collega’s in de markt!
De ondernemer kan op elk gewenst moment de financiële staat van de onderneming bekijken. Snel, overzichtelijk en efficiënt, zo blijft er meer tijd over voor de vakman. In EyeStore XL bestaat de mogelijkheid om dit dashboard uit te breiden met de uitslagen van uw online enquête.

EyeFriends

EyeFriends

Versterk de band met uw klanten met deze toepassing. De Eyefriends app zorgt eenvoudig voor meer omzet. Uw klanten beheren onder andere zelf hun gegevens, maken afspraken, (her)bestellen via de smartphone contactlenzen en bekijken uw collectie (zonne)brillen.
Deze app zorgt naast onderscheidend vermogen en extra omzet voor de opticien, voor gemak voor de consument. Beschikbaar in de Apple App Store voor iPad en iPhone en iPod Touch. Bij Google’s Play Store voor alle Android smartphones en tablet pc’s. Unieke mogelijkheid om de consumenten app op maat te laten maken in uw huisstijl. U heeft dan een eigen ontwikkelde consumenten app, gekoppeld aan uw klanten database.

Personeelsplanning

Met de personeelsplanner beheert u op een eenvoudige manier de contracten, verlofdagen, ziekmeldingen en de targets van uw personeel. Tevens is er een EyeStore app beschikbaar in de Google Play Store en Apple App Store waarmee het personeel kan inloggen.

Download de EyeStore App

Quick-scan
Quick-scan

Wat klanten over ons zeggen

“Groei lenzenpraktijk door contractadministratie”
Wij hebben al jarenlang een grote lenzenpraktijk in Amsterdam. De administratie van onze abonnementssystemen was vaak een tijdrovende klus. In 2009 zijn we daarom overgestapt op het programma EyeStore. Een programma met ontzettend veel mogelijkheden. Vooral het Lenscareplan van EyeFactory heeft voor ons én voor onze klanten voordelen. Met dit doordachte contractensysteem hebben we onze lenzenpraktijk verder kunnen uitbouwen met beduidend minder administratief werk. Het proces loopt nu bijna helemaal automatisch. Doordat onze klanten nu gespreid betalen, voelt het lenzen ophalen alsof ze een cadeautje ontvangen. Door dit prettige systeem incasseren wij nu alle bedragen en hebben we nauwelijks opzeggingen, terwijl er wel elke maand nieuwe klanten bijkomen.

Teeling Optiek | Amsterdam
Teeling Optiek | AmsterdamAnnemarie Teeling

“EyeStore op een tablet biedt nieuwe verkoopkansen”
Vorig jaar hebben wij onze winkel compleet vernieuwd. We zijn bijna 3 jaar bezig geweest met het ontwerp. Ik denk wel dat we kunnen zeggen dat onze winkel geen optiekwinkel is. Het concept is echt gericht op klantbeleving. Zo bakken we elke zaterdag verse appeltaart in onze winkel. Omdat het interieur heel anders is dan in de meeste optiekwinkels vonden wij dat er geen computers in de winkel mochten staan. Geen lelijke grote beeldschermen waar je statisch met een klant achter gaat zitten. Daarom hebben we samen met EyeFactory gekeken naar een alternatief. We werken nu met tablets tijdens het verkoopproces. Vaak gewoon staand of zittend achter de bar of bij de monturen. Je merkt gewoon dat het daardoor een heel ander verkoopgesprek wordt. Veel leuker en spontaner. We waren erg blij met de mogelijkheid die EyeStore biedt om met tablets het hele verkoopproces direct vast te leggen. Top.

Van Wely Optiek | Boxmeer
Van Wely Optiek | BoxmeerOlaf van Wely

“De werkplaatsmodule bespaart tijd en geld”
In onze winkel in Volendam werken we inmiddels ruim 10 jaar met EyeStore. In een grote optiekzaak kun je eigenlijk niet meer werken zonder goede winkel-automatisering. Wij werken bijvoorbeeld met 2 kassasystemen (met gescheiden kasboeken). Dat was 10 jaar geleden in geen enkel pakket mogelijk behalve bij EyeStore. Voor ons is het belangrijk dat zoveel mogelijk handelingen meteen tijdens het proces worden vastgelegd. Als je bijvoorbeeld een oogmeting doet moeten die data meteen van de automatische phoropter (bij ons een Visutron 900+) op klantniveau worden vastgelegd. EyeFactory heeft dat goed voor elkaar. We hebben naast de Visutron bijvoorbeeld ook Impressionist van Rodenstock gekoppeld. Daarnaast heeft EyeFactory nu een zeer innovatieve werkplaatsmodule ontwikkeld waarmee je direct je slijpautomaat kunt aansturen en volledig geautomatiseerd berichten kunt laten versturen of acties kunt laten uitvoeren via zogenaamde triggers. Wij gaan deze module binnenkort inzetten omdat dit fouten voorkomt en het werken eenvoudiger maakt.

Basseleur Optiek | Volendam
Basseleur Optiek | VolendamJohan Basseleur